Uitslag Sparta - PSV

PSV heeft zaterdagavond moeizaam met 0-1 gewonnen van Sparta Rotterdam en blijft daardoor stevig op de tweede plaats staan. Door de winst van PSV kan Feyenoord zondag nog geen kampioen worden.

PSV speelde niet goed tegen Sparta maar nam toch de drie punten mee naar Eindhoven. In de tweede helft zorgde invaller Anwar El Ghazi voor de enige goal van de wedstrijd. De oud-Spartaan wist van dichtbij raak te schieten vanuit een rebound.

Sparta kon weinig creëren tegen PSV, maar vlak voor tijd kreeg de thuisploeg via Koki Saito de kans op de gelijkmaker, maar de Japanse aanvaller schoot de bal naast. Daarnaast was Mohammed Tahiri in blessuretijd nog gevaarlijk, alleen ging zijn inzet net over.

Door de zege staat PSV stevig op de tweede plaats. De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft nu zes punten voorsprong op Ajax, die wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan PSV. De Amsterdammers nemen het vanavond op tegen AZ.