Verstappen opnieuw de snelste in Miami

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Miami opnieuw de snelste tijd gereden. De Nederlander stuurde zijn Red Bull naar een tijd van 1.27,535 waarmee hij ruim sneller was dan de Ferrari van Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez. Nyck de Vries noteerde de laatste tijd met 1.29,447.

Na de rommelig verlopen trainingen van de vrijdag werd er in de derde sessie volop gereden. Het duurde niet lang voordat Verstappen bovenaan de tijdenlijst te vinden was. De Nederlander verbeterde zich meermalen, maar liet zelfs in zijn snelste ronde nog wat tijd liggen door niet overal zijn snelste sectortijden te laten noteren. De concurrentie probeerde het nog wel, maar Leclerc strandde op vier tienden, Perez was nog een tiende langzamer.

Een aantal coureurs had tijdens de sessie veel moeite om op de baan te blijven, waaronder Lewis Hamilton en Lando Norris. Laatstgenoemde zat er op de vrijdag nog goed bij, maar was tijdens deze training met teamgenoot Oscar Piastri onderin te vinden. Heel wat beter verging het de Alpines van Esteban Ocon en Pierre Gasly die vijfde en zesde werden, voor Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Alexander Albon (Williams).