Giro: Etappe 1 - Tijdrijden voor het roze, Evenepoel vs Roglic begint

Het is weer zover, de Giro d'Italia gaat beginnen! De eerste grote ronde van het nieuwe wielerjaar wordt afgetrapt in het kleine badplaatsje Fossacesia Marina, waar de 176 renners van start gaan voor een bijna twintig kilometer lange tijdrit naar Ortona.

Om 13.50 uur opent de Belg Laurens Huys de tijdrit, een ruim half uur later gaan met Josef Cerny, Rohan Dennis en Bob Jungels de eerste paar echt sterke tijdrijders van start. Verder start Thymen Arensman om 15.31 uur en nog een uur later is het echt raak: de grote topfavorieten voor de eindzege, Remco Evenepoel en Primoz Roglic, starten om 16.34 en 16.35 uur, gelijk gevolgd door Stefan Küng en Filippo Ganna, grote kanshebbers op de dagwinst. Stefano Oldani sluit het rijtje om 16.45 uur, een ruime twintig minuten later weten we dan de volledige uitslag.

Uiteraard is er op het FOK!forum weer een uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier te vinden, hier om precies te zijn. Het is dag één, dus er is een voorbeschouwing voor de etappe van vandaag én een uitermate uitgebreide kijk op de volledige deelnemerslijst en de kansen op etappezeges en goede klasseringen in het eindklassement.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)