Vollering wint eerste bergrit in Vuelta Femenina

Demi Vollering heeft de macht gegrepen in de Vuelta Femenina. Op de slotbeklimming van Mirador de Peñas Llanas was de Nederlandse van SD Worx de sterkste. Ze won voor wereldkampioene Annemiek van Vleuten en Vollering is ook de nieuwe leidster in de Ronde van Spanje voor vrouwen.

Nadat het de vorige ritten nog op een sprint uitdraaide stond vandaag de eerste bergop aankomst op het programma. Leidster Marianne Vos, die de laatste twee dagen wist te winnen, moest op tachtig kilometer van de streep al lossen en kregen we een nieuwe leider in de Vuelta Femenina.

Op de slotklim toonde Demi Vollering haar goede benen. De Nederlandse zette zich op kop van de groep en alleen Annemiek van Vleuten, en Ricarda Bauernfeind konden volgen. Op 500 meter van de finish probeerde Van Vleuten, maar Vollering kon makkelijk volgen en nam vervolgens over en sprintte naar de winst. Ze won voor de wereldkampioene en de sterke Duitse Bauernfeind kwam als derde over de finish.

In het algemeen klassement neemt Vollering de leiding over van Vos. Van Vleuten volgt in het klassement op vijf seconden van de Nederlandse. Nederlandse kampioene Riejanne Markus is de nummer drie.

Results powered by FirstCycling.com