Vos sprint naar nieuwe ritzege in Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft haar tweede ritzege in de Vuelta Femenina gewonnen. Nadat ze woensdag naar eerste zege sprintte was ze ook in vierde etappe de snelste. Daarmee verstevigde de 35-jarige Nederlandse van Jumbo-Visma haar leiding in het algemeen klassement.

In de vierde etappe zat er voor het eerst deze Vuelta wat klimwerk. Op de laatste helling van de dag, op negen kilometer van de finish, probeerde Movistar met wereldkampioene Annemiek van Vleuten en de Duitse Liane Lippert het verschil bergop te maken. Ondanks een aantal pogingen geraakte ze niet weg en kregen we een sprint van een kleine groep.

In die sprint was Marianne Vos duidelijk de snelste. De 35-jarige Nederlandse sprintte naar haar tweede ritzege in deze Vuelta. Ze won voor de Deense Emma Norsgaard en de Zwitserse Marlen Reusser. Vos verstevigde met haar winst ook haar leiderspositie in het algemeen klassement. De wielrenster van Jumbo-Visma heeft nu een voorsprong van 25 seconden op de Amerikaanse Chloe Dygert. Vrijdag staat de eerste aankomst bergop op het programma.

Results powered by FirstCycling.com