Drone-aanval op Kremlin, Oekraïne ontkent betrokkenheid

Het Russische presidentieel bureau heeft Oekraïne beschuldigd van een poging om het Kremlin in Moskou aan te vallen met twee drones. President Vladimir Poetin raakte niet gewond en er was geen schade aan gebouwen, melden Tass, RIA en Interfax, daarbij verwijzend naar het presidentieel bureau. De drones werden neergeschoten en de Russische verdediging sloeg de aanval op de ambtswoning van Poetin af. "We zien dit als een geplande terroristische aanslag", aldus het presidentiële bureau. Het was een poging om het leven van Poetin aan te vallen. Rusland behoudt zich het recht voor om te reageren.

Volgens persbureau RIA was Poetin op dat moment niet in het Kremlin. Volgens bronnen werkt de president momenteel in Novo Ogaryovo buiten Moskou. 

De Oekraïense president Zelensky heeft de Russische beschuldigingen van een poging tot moord op president Vladimir Poetin ontkend. "We vallen Poetin of Moskou niet aan, we vechten op ons eigen grondgebied en verdedigen onze dorpen en steden", zei hij tegen journalisten in Helsinki. Zelenskyy's adviseur Mykhailo Podoliak had eerder verklaard dat Oekraïne er niets mee te maken had. Hij suggereerde dat het incident een false flag van Russische makelij was.