NBA: Sixers zonder Embiid toch op 1-0 tegen Celtics, Nuggets winnen weer van Suns

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn maandagavond weer twee playoffwedstrijden gespeeld. Zowel in het westen als in het oosten stond een wedstrijd op het programma in de halve finales van de conferences, wat in het grote plaatje overeenkomt met de kwartfinales van de playoffs.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers
In de TD Garden in Boston trapten de Celtics en de 76ers de halve finales van de Eastern Conference af en dat werd gelijk in wedstrijd één al een spannende strijd, waarbij de bezoekers het zonder sterspeler Joel Embiid moesten doen. James Harden stond echter als vanouds op en noteerde gedurende de avond maar liefst 45 punten voor Philadelphia, dat het grootste deel van de eerste helft wel tegen een achterstand aan keek. In Q3 trokken ze de stand echter weer gelijk en vanaf dat moment werd het razendspannend, tot aan de allerlaatste minuut. Een drietje van Harden bracht de Sixers op voorsprong en dat wisten ze knap vol te houden: Philadelphia won met 115-119, de 39 punten van Jayson Tatum waren voor Boston niet genoeg.

Game 2: Woensdagavond 3 april, 02.00u (NL); Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Denver Nuggets - Phoenix Suns (1-0)
Na de ruime zege in de openingswedstrijd hadden de Nuggets het in wedstrijd twee langer lastig met de bezoekers uit Phoenix. Die kwamen via Kevin Durant (24 punten) en Devin Booker (35 punten) zelfs even op voorsprong in het derde kwart, maar in het vierde kwart stond Nikola Jokic weer op bij Denver. De grote Serviër scoorde 39 punten en trok 16 rebounds weg bij de basket, wat de Nuggets uiteindelijk op weg hielp naar een 97-87 zege en een 2-0 voorsprong in de best-of-sevenreeks.

Game 3: Vrijdagavond 5 april, 04.00u (NL); Phoenix Suns - Denver Nuggets