Kool klopt Vos in eerste massasprint Vuelta Femenia

Charlotte Kool heeft de tweede rit in de Vuelta Femenina gewonnen. De 23-jarige renster van DSM was na ruim 100 kilometer de snelste in de massasprint. Ze won voor Marianne Vos, die daarmee wel de nieuwe leidster is in de Ronde van Spanje voor vrouwen.

Na de ploegentijdrit van maandag stond vandaag een eerste rit in lijn op het programma in de Vuelta Femenina. Er gebeurde weinig in de etappe van Orihuela naar Pilar de la Horadada. Op dertig kilometer van de finish was er even dreiging van waaiers, maar uiteindelijk zou dat niks opleveren en kregen we de eerste massasprint deze Vuelta.

Chloé Dygert probeerde op 500 meter nog de sprint te ontlopen die vroeg aan te gaan en de Amerikaanse had een kleine voorsprong te pakken. Marianne Vos reageerde alert en sprintte het gat naar Dygert dicht, maar deed dat met Charlotte Kool in het wiel, waarna de jonge Nederlandse op 25 meter van de streep uit het wiel van VOS en haar eerste ritzege pakte in de Ronde van Spanje.

Vos is wel de nieuwe leidster in de Vuelta Femenina. Haar ploeg had maandag de ploegentijdrit gewonnen en neemt daardoor de leiderstrui over van haar ploeggenote Anna Henderson.

Results powered by FirstCycling.com