NHL: Superstunts Panthers en Kraken; topteam én titelverdedigers uitgeschakeld

De eerste playoffronde van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is bijna klaar, nog één van de acht series moest beslist worden en dat zal maandagavond laat gebeuren. Zondagavond stonden er twee zevende wedstrijden op het programma en dat zorgde voor twee ware sensaties.

Boston Bruins - Florida Panthers (3-3)
De Bruins zetten het beste reguliere seizoen ooit neer en waren dan ook topfavoriet voor de titel, maar tegen de Panthers hadden ze het bijzonder lastig en met twee zeges op rij sleepte Florida er een beslissende wedstrijd uit. In Boston kwamen de Panthers halverwege periode één dankzij Brandon Montour op voorsprong, vroeg in de tweede periode gevolgd door de 0-2 van Sam Reinhart. De Bruins gaven uiteraard niet op en David Krejci scoorde, waarna Tyler Bertuzzi vroeg in de derde periode de gelijkmaker scoorde.

Niet veel later kwam de puck voor de stick van David Pastrnak, die hard uithaalde en Boston 'gewoon' op voorsprong bracht. Het leek zo toch nog goed te komen, maar een minuut voor het einde werd de TD Garden weer stil: Montour scoorde nog eens, 3-3. Overtime was uiteraard razendspannend en na 8:35 minuten viel het doek: Carter Verhaeghe ramde de 3-4 binnen en de megastunt van de Panthers was compleet, terwijl de Bruins met lege handen afdropen - de Panthers spelen vanaf dinsdagavond tegen de Toronto Maple Leafs in de halve finale van de Eastern Conference.

Colorado Avalanche - Seattle Kraken (3-3)
De regerend kampioenen uit Denver hadden het bijzonder moeilijk met de Kraken. De ploeg uit Seattle werd vorig jaar nog bijna laatste in de gehele NHL in haar debuutjaar, maar in seizoen twee ging het al behoorlijk goed voor de ploeg van de Nederlander Daniël Sprong, die zelfs op 3-2 kwam in de serie.

De Avs trokken er een zevende wedstrijd uit, maar hadden het daarin erg zwaar: in de tweede periode opende Oliver Bjorkstrand met het nodige geluk de score voor de Kraken, een paar minuten later ramde hij er loeihard de 0-2 bij in. Mikko Rantanen deed laat in de periode nog iets terug, maar verder werd Colorado wanhopig. De harde gelijkmaker van Nathan MacKinnon werd afgekeurd en dat was de genadeklap voor Colorado: Seattle won met 1-2 en Sprong en zijn kornuiten mogen het vanaf dinsdagavond in de halve finales van de Western Conference op gaan nemen tegen de Dallas Stars.