Gaviria sprint naar winst in slotrit Romandië; eindwinst voor Yates

Fernando Gaviria heeft de slotrit van de Ronde van Romandië gewonnen. De snelle Colombiaan sprintte na 170 kilometer eenvoudig naar de winst. Adam Yates won het eindklassement in de Zwitserse rittenkoers.

De laatste rit in de Ronde van Romandië was er een van 170m kilometer met halverwege de rit twee klimmetjes, waarvan de laatste op vijftig kilometer van de finish lag. Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vijf renners en kreeg een maximale voorsprong van vier minuten op het peloton.

Op de laatste klim van de dag werd er versnelt in het peloton en zorgde ervoor dat de voorsprong zakte onder de halve minuut. Door het hoge tempo in het peloton moesten verschillende renners lossen in het peloton, waaronder Ethan Vernon en Fernando Gaviria. Gaviria wist behulp van zijn ploeggenoten nog wel terug te keren naar het peloton, wat Vernon dat niet lukte.

In de laatste 25 kilometer roken Geoffrey Bouchard, Sébastien Reichenbach en Arthur Kluckers hun kans. Het drietal nam een halve minuut voorsprong, maar werden in de laatste twee kilometer ingerekend, waarna er gesprint kon worden in de straten van Genève. Gaviria ging de sprint al aan op 300 meter van de finish. Niemand kon de Colombiaan volgen en sprintte eenvoudig naar de dagzege in Romandië.

De eindwinst in de Ronde van Romandië ging naar Adam Yates. De renner van UAE Emirates won zaterdag de koninginnenrit in de Zwitserse WorldTourkoers en in de slotrit kwam zijn leiderstrui niet meer in gevaar.

Results powered by FirstCycling.com