F1: uitslag Grand Prix van Azerbeidzjan

Sergio Perez heeft na de sprintrace ook de hoofdrace van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam geschreven. De Mexicaan profiteerde in de straten van Baku optimaal van een safety car en won voor Red Bull-teamgenoot Max Verstappen en Ferrari-rijder Charles Leclerc. Nyck de Vries viel uit nadat hij de muur geraakt had.

Leclerc startte vanaf poleposition en was direct goed weg. Toch kon de Monegask deze positie niet vasthouden, want zodra DRS actief werd konden de Red Bulls van Verstappen en Perez de Ferrari makkelijk voorbij rijden. Het duo reed snel weg bij Leclerc, waarbij Perez Verstappen zelfs onder druk kon zetten. De Nederlander kwam als eerste van de twee binnen voor een stop naar harde banden.

Op dat moment had De Vries net de muur geraakt en moest zijn AlphaTauri stilzetten vanwege een afgebroken wiel linksvoor. Dit zorgde voor een safety car en alle rijders die nog niet waren gestopt kwamen binnen voor nieuw rubber. Omdat er langzamer gereden moest worden zakte Verstappen terug naar de derde plek achter Perez en Leclerc.

Bij de herstart verschalkte Verstappen Leclerc, maar Perez was al vertrokken en wat Verstappen ook probeerde, hij kwam nimmer meer in de buurt van zijn teamgenoot die eerder in het weekend ook al de sprintrace op zijn naam schreef. Daarachter reed Fernando Alonso op plek vier nadat hij bij de herstart Carlos Sainz verschalkt had. De twee Spanjaarden eindigden op de plekken vier en vijf, voor Lewis Hamilton, Lance Stroll, George Russell, Lando Norris en Yuki Tsunoda.

Tijdens de race raakten veel coureurs even de muur, maar behalve bij De Vries leverde het bij niemand schade op. Opmerkelijkste moment kwam op naam van Esteban Ocon die in de laatste ronde met de Alpine nog een stop maakte terwijl de fotografen al in de pits klaarstonden om plaatjes te schieten. Zij moesten halsoverkop aan de kant springen om de auto van de Fransman te ontwijken.

In het kampioenschap leidt Verstappen nog altijd met 93 punten, maar Perez zit hem met 87 punten op de hielen. Alonso is de nummer drie met 60 punten. Volgend weekend komen de coureus in actie in Austin, Verenigde Staten, waar Verstappen vorig jaar zegevierde.