Lowes wint gezapige Moto2-race Jerez, Nederlanders buiten de punten

Op het circuit van Jerez is zondag de Grand Prix van Spanje verreden in de Moto2. Een geweldig spektakelstuk werd dat niet bepaald, maar dat mocht voor een aantal coureurs uiteraard de pret niet drukken.

Sam Lowes vertrok vanaf poleposition en had Pedro Acosta en Jake Dixon naast zich op de eerste rij. Alonso Lopez, Ai Ogura en de verrassende Belg Barry Baltus vormden rij twee, voor Celestino Vietti, Joe Roberts en Albert Arenas. Bo Bendsneyder startte vanaf plek vijftien, twee posities voor Zonta van den Goorbergh.

Lowes kwam ondanks een moeizame start toch als leider de eerste ronde door, gevolgd door Acosta, Lopez, Tony Arbolino, Ogura en Filip Salac - Vietti schoof in ronde twee onderuit en ging met enige vaart de airfence in, maar hij was gelukkig wel in orde. Lowes en Acosta reden al snel wat weg van de rest, Lopez probeerde zich los te rijden van het achtervolgende groepje.

Even na de helft van de race waren de verschillen voorin wat groter geworden, terwijl het voor Ogura klaar was: de Japanner werd ingehaald door Arbolino, reed tegen diens achterband en ging onderuit. Daar bleef het verder ook wel bij en Lowes pakte op zeer overtuigende wijze weer eens een overwinning, voor Acosta en Lopez. Bendsneyder finishte als zeventiende, net buiten de punten, Van den Goorbergh werd 23e.