NHL: Hurricanes en Stars door in playoffs, Sprong met Kraken naar game 7 tegen Avs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is vrijdagavond in de playoffs voor weer twee teams het doek gevallen wat betreft de strijd om de Stanley Cup. In twee andere series in de eerste ronde gaat een zevende wedstrijd gespeeld worden, waarin zondagavond laat de beslissing valt.

New York Islanders - Carolina Hurricanes (2-3)
Voor de Islanders was er maar één optie: winnen. Dat begon in elk geval goed, want na ruim negen minuten werd de score geopend door de zo fraai genaamde Cal Clutterbuck, waarna periode twee voor beide ploegen niks opleverde. Sebastian Aho trok de stand halverwege de derde periode gelijk en overtime was nodig, waarin de thuisfans in de UBS Arena na zes minuten in één klap doodstil waren: Paul Stastny werkte de winnende treffer voor de Hurricanes binnen en de ploeg uit Raleigh won de serie met 4-2, waarna ze mogen gaan spelen tegen de New York Rangers of de New Jersey Devils.

Florida Panthers - Boston Bruins (2-3)
Boston, dé ploeg van het reguliere seizoen, kon het afmaken op bezoek bij de Panthers, die moesten knokken om de playoffs überhaupt te halen. Brandon Montour zette Florida al snel op voorsprong, Tyler Bertuzzi trok de stand gelijk en dat riedeltje werd nog twee keer herhaald: Matthew Tkachuk maakte 2-1, David Pastrnak zorgde voor 2-2, Aleksander Barkov tekende voor de 3-2 en Bertuzzi trok de stand wederom gelijk. Kort daarna, inmiddels in de derde periode, zette Pastrnak de Bruins echter op 3-4, maar al snel stond het dankzij Zac Dalpe weer gelijk. Jake DeBrusk's shorthanded goal zette de Bruins opnieuw op voorsprong, maar nog geen halve minuut later was het opnieuw Tkachuck die scoorde: 5-5. Eetu Luostarinen bracht de Panthers weer aan de leiding en het spektakelstuk werd een halve minuut voor tijd dan eindelijk op slot gegooid: Sam Reinhart bezorgde de Panthers de 7-5 zege en sleepte er een beslissende zevende wedstrijd uit.

Game 7: Zondagavond 30 april, 00.30u (NL); Boston Bruins - Florida Panthers

Minnesota Wild - Dallas Stars (2-3)
Ook de Stars konden het afmaken en in Saint Paul lieten ze er geen gras over groeien. Roope Hintz zorgde na ruim zes minuten al voor 1-0 en in de tweede periode werd het oordeel over de Wild definitief geveld: Wyatt Johnston en Mason Marchment zorgden voor 3-0. Dankzij Frederick Gaudreau gloorde er nog even hoop, maar Max Domi maakte daar een minuut voor tijd definitief een einde aan: 1-4 voor de Stars en zij pakten de winst in de serie met 4-2, waardoor zij mogen spelen tegen de Seattle Kraken of Colorado Avalanche.

Seattle Kraken - Colorado Avalanche (3-2)
De regerend kampioenen uit Colorado hadden het al de hele serie moeilijk en in Seattle kon de Kraken de stunt compleet maken. Vince Dunn zorgde er voor dat ze daar lekker aan begonnen, maar Mikko Rantanen trok de stand even later gelijk. In de tweede periode waren Erik Johnson en Artturi Lehkonen trefzeker voor de Avalanche, waarna Seattle er verslagen bij schaatste. Lehkonen maakte het laat in de derde periode definitief af: 1-4 en dus volgt een beslissende zevende wedstrijd in Denver voor de ploeg van Daniël Sprong, die bij Seattle weer een ruime tien minuten op het ijs stond.

Game 7: Zondagavond 30 april, 03.30u (NL); Colorado Avalanche - Seattle Kraken