Yates slaat dubbelslag in Ronde van Romandië

Adam Yates heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië gewonnen. In de vierde etappe met aankomst op het skioord Thyon 2000 won de Engelsman voor Thibaut Pinot. Yates neemt dankzij de zege ook de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Juan Ayuso.

Vandaag in de Ronde van Romandië stond vandaag de koninginnenrit op het programma. De renners moesten onderweg 161 kilometer afleggen, waarvan de laatste twintig kilometer omhoog liep met aankomst op Thyon 2000. Op de slotklim bepaalde UAE Emirates het tempo in het peloton voor hun leider Juan Ayuso en halverwege de beklimming werden de vroege vluchters gegrepen.

Op de lange slotklim moest Aysuo het peloton laten gaan, waarna Romain Bardet vrij snel daarna in de aanval ging. De Fransman zorgde voor afscheiding in de groep en bleef er uiteindelijk tien renners over die voor de overwinning konden strijden. Na verschillende aanvallen in de groep bleek uiteindelijk de aanval van Yates de sterkste te zijn. De renner van UAE Emirates ging er op vijf kilometer vandoor en hield dat tot het einde toe vol, ondanks een tegenaanval van Thibaut Pinot.

Yates is met nog één etappe te gaan ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Daarin heeft hij een voorsprong van negentien seconden op Matteo Jorgenson. Damiano Caruso volgt op 26 seconden van de leider.

Results powered by FirstCycling.com