F1: Perez zegeviert in sprintrace Azerbeidzjan

Sergio Perez heeft in Azerbeidzjan de sprintrace op zijn naam geschreven. De Mexicaanse Formule 1-coureur zegevierde in de straten van Baku voor Charles Leclerc en Max Verstappen. Nyck de Vries eindigde op plek veertien.

In de sprintrace startte Leclerc vanaf poleposition, terwijl Esteban Ocon na veranderingen aan de auto vanuit de pits vertrok en Logan Sargeant er na zijn ochtendcrash helemaal niet bij was. Leclerc en Perez waren goed weg, met daarachter George Russell die Verstappen na een bikkelhard duel klopte. Yuki Tsunoda viel terug naar achteren omdat de AlphaTauri een band verloor na contact met de muur. Ook lag de voorvleugel eraf. De Japanner werd wel weer de baan op gestuurd, maar de bolide had te veel schade. Vanwege de rotzooi kwam uiteindelijk de safety car naar buiten.

Na een korte onderbreking werd er verder geracet, waarbij Verstappen direct de derde plek afpakte van Russell. Daarachter schoof Fernando Alonso naar plek zes ten koste van Lewis Hamilton. Het duurde niet lang voordat Perez de aanval op Leclerc kon openen en de leiding kon grijpen. Daarachter vielen nog enkele inhaalacties te noteren, mede doordat coureurs door de banden heen raakten en anderen hier minder last van hadden.

Na 17 ronden werd Perez als eerste afgevlagd voor Leclerc en Verstappen. Russell eindigde als vierde, voor Carlos Sainz, Alonso, Hamilton en Lance Stroll ging met het laatste punt naar huis. De Vries eindigde op plek veertien.