Bearman wint chaotische F2-race Baku na crash van leiders

Op het stratencircuit van Baku hebben de jongelingen in de Formule 2 zaterdagmiddag hun sprintrace verreden. Dat werd een behoorlijk chaotische bedoening, waarbij bijna de helft van het veld de finish niet eens wist te halen.

Poleposition was voor niemand minder dan Richard Verschoor, die Zane Maloney naast zich had. Op rij twee stonden Victor Martins en Jak Crawford, gevolgd door Jehan Daruvala en Dennis Hauger. Verschoor reed na de start een leuke 200 meter op kop, tot hij in bocht één veel te hard buitenlangs probeerde te gaan en zijn voorvleugel kapot reed tegen de barrière.

Maloney kreeg al na een paar meter een tik van Martins, wat de Barbadiaan een lekke band opleverde en waardoor uitgerekend Martins de leiding pakte. Dat duurde niet lang, want de geweldig vertrokken Hauger ging er rap voorbij, terwijl Daruvala en Crawford op de derde en vierde plek achter Martins volgden.

Na een paar ronden kwam Ralph Boschung op een lastige plek stil te staan, waardoor de safety car de baan betrad. Met Hauger, Martins en Daruvala voorop konden we even later weer door en niet lang daarna had Daruvala het moeilijk: Frederik Vesti én Oliver Bearman gingen langs de Indiër van het Nederlandse MP Motorsport.

Met zes ronden te gaan knikkerde Roy Nissany zijn auto de barrières in, waardoor de safety car weer in actie mocht komen. Dat duurde weer een paar ronden en met Hauger, Martins en Vesti voorop en nog drie ronden te racen werd het groen weer gezwaaid, maar die herstart ging niet zo best: Hauger én Martins verremden zich en raakten de barrières, Daruvala schoof daarna onder de foutgeparkeerde Martins door.

Voorin had Vesti zo de leiding, maar Bearman ging er rap voorbij, wetende dat de safety car elk moment de baan op kon komen. Dat gebeurde uiteraard en na een paar rondjes hobbelen achter de safety car was de zege voor Bearman een feit, vóór Vesti en Crawford, terwijl welgeteld elf coureurs uiteindelijk de finish haalden van een tamelijk chaotische race.