Aysuo wint tijdrit in Romandië en is ook de nieuwe leider

Juan Ayuso is de nieuwe leider in de Ronde van Romandië. In de tijdrit over negentien kilometer reed de jonge Spanjaard van UAE Emirates naar de snelste tijd. In de individuele tijdrit was hij vijf seconden sneller dan de Amerikaan Matteo Jorgenson. Adam Yates werd derde in de tijdrit.

Juan Ayuso reed dit jaar nog geen kilometer in wedstrijdverband vanwege een aanslepende knieblessure, maar in de Ronde van Romandië laat de jonge Spanjaard zich direct zien. In de etappe van vrijdag sprintte Ayuso al naar een tweede plaats achter Ethan Hayter.

In de tijdrit van vandaag over bijna negentien kilometer rondom Châtel-Saint-Denis was hij de snelste. In de tijdrit, waarin een klim van 4,3 kilometer lag, reed Aysuo naar de snelste tijd. Bij het enige tussenpunt had hij nog een achterstand van vijf seconden op Adam Yates en Matteo Jorgenson, maar in het restant van de tijdrit pakte hij voldoende winst en won uiteindelijk met vijf seconden voorsprong op de Amerikaan Jorgenson. Yates werd op zeventien seconden derde.

In het algemeen klassement is Ayuso ook de nieuwe leider. De 20-jarige Spanjaard heeft met nog twee etappes te gaan een voorsprong van achttien seconden op Jorgenson. Tobias Foss volgt op negentien seconden.

Results powered by FirstCycling.com