Verstappen nipt de snelste in enige training Baku

Max Verstappen heeft vrijdag de snelste tijd neergezet in de eerste en enige vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Vrijdag om 15.00 uur volgt de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag, zaterdagochtend wordt om 10.30 uur een shootout gereden voor de sprint die om 15.30 uur op de planning staat.

De Red Bulls van Verstappen en Perez zaten er de hele training lekker bij, net als Charles Leclerc in zijn Ferrari. Die had aan het eind van de sessie de snelste tijd in handen, tot Verstappen voor de laatste keer over start/finish kwam en nog eens 0,037 seconden onder Leclerc's tijd door wist te duiken. Perez bleef op 0,139 seconden staan en was daarmee de enige die binnen een halve seconde van het leidende duo bleef.

Achter Carlos Sainz en Lando Norris werd een verrassende zesde tijd genoteerd door niemand minder dan Nyck de Vries in de AlphaTauri. Hij was daarmee ruim driekwart seconde sneller dan teamgenoot Yuki Tsunoda, die vanwege een lekke band wat minder kon rijden. Pierre Gasly kon ook bepaald niet zijn hele programma afwerken: de Alpine van de Fransman vloog in de fik.

Het volledige resultaat van de training is hier te vinden.