Hayter sprint naar de dagwinst in Ronde van Romandië en is nieuwe leider

Ethan Hayter heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. In een heuvelachtige was de 24-jarige Engelsman in de sprint sneller dan Juan Ayuso en Romain Bardet. Daarnaast neemt Hayter de leiderstrui over van Josef Cerny.

Na de proloog en een vlakke rit stond vandaag in de Ronde van Romandië een heuvelachtige etappe op het programma van 162 kilometer op het programma. Vroeg in de rit kozen drie renners voor de aanval, maar nadat Jumbo-Visma zich op kop hadden gezet in het peloton liep de voorsprong snel achteruit en werden het drietal ingerkend.

Op de laatste klim van de dag, op twaalf kilometer, kozen meerdere renners voor de aanval onder wie Michael Woods, Adam Yates en Romain Bardet. Maar uiteindelijk raakte niemand weg en werd er gesprint met een zestig tal renners en daarin was Ethan Hayter duidelijk de snelste. Hij won voor Juan Ayuso en Bardet. In het algemeen klassement is Hayter ook de nieuwe leider. Vrijdag wacht er voor de renners een tijdrit van bijna negentien kilometer.

Results powered by FirstCycling.com