NBA: Butler pijnigt Bucks met 56 punten, Lakers en Heat op matchpoint

In de playoffs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA was het maandagavond relatief rustig. Er werden twee wedstrijden gespeeld, maar die waren allebei wel spannend en één van de wedstrijden leverde een bijzondere prestatie op.

Miami Heat - Milwaukee Bucks (2-1)
Giannis Antetokounmpo was terug na zijn blessure en samen met Brook Lopez ging hij de Bucks gelijk voor in de strijd, met prima resultaat. Miami hield de schade redelijk beperkt, maar in Q3 liepen de Bucks toch wat verder weg naar vijftien punten voorsprong. Uiteraard gaf de Heat niet op en met een indrukwekkende run in Q4 trokken ze de stand weer gelijk, waarna Jimmy Butler en Bam Adebayo Miami de winst (119-114) én matchpoint in de serie bezorgden. Butler speelde sowieso de wedstrijd van zijn leven: hij kwam tot 56 punten en noteerde ook nog eens negen assists.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 03.30u (NL); Milwaukee Bucks - Miami Heat

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies (2-1)
De Grizzlies begonnen goed, maar de Lakers kwamen in Q2 op dreef en namen in rap tempo een mooie voorsprong. Die werd echter opgevolgd door een bijna geheel droge run, waarna de Grizzlies weer op gelijke hoogte kwamen. Vanaf dat moment, eigenlijk de hele tweede helft, ging het nagenoeg continu gelijk op. Desmond Bane zette de Grizzlies met een paar tellen op de klok op voorsprong, maar in de laatste seconde werkte LeBron James 104-104 op de borden: overtime. Daarin hadden de Lakers net de overhand en James, Anthony Davis en Dennis Schröder leidden hun ploeg naar een 117-111 zege en 3-1 voorsprong in de serie.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 01.30u (NL); Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers