Uitslag Ajax - FC Emmen

Ajax heeft thuis met 3-1 gewonnen van FC Emmen en staat weer op de tweede plaats in de eredivisie. Volgende week spelen de Amsterdammers de topper tegen PSV.

Jorge Sánchez had een belangrijk aandeel in de zege voor Ajax. De Mexicaanse rechtsback zorgde in de 22ste minuut voor de openingstreffer vanuit een corner en niet veel later gaf hij de assist aan Steven Bergwijn, die de 2-0 binnen tikte. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam FC Emmen terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van rechts zorgde Jeremy Antonisse voor de aansluitingstreffer en werd het nog even spannend in de Johan Cruijff Arena. Tien minuten voor tijd was de spanning weg uit de wedstrijd nadat aanvoerder Dusan Tadic na een snelle tegenaanval voor de 3-1 en dat zou ook de eindstand zijn.

Door de zege staat Ajax op doelsaldo weer op de tweede plaats. De ploeg van John Heitinga heeft evenveel punten als PSV, die volgende week de tegenstander is.