Uitslag RKC - FC Groningen

Directe degradatie komt steeds dichterbij voor FC Groningen. In het uitduel tegen RKC konden de Groningers opnieuw geen punten pakken en verloor het uiteindelijk met 2-1.

FC Groningen begon nog het beste aan de wedstrijd in Waalwijk en kreeg via Daleho Irandust kans om de score te openen, maar kreeg de bal niet voorbij de RKC-doelman. Na een kwartier spelen kwam RKC beter in de wedstrijd en halverwege de eerste helft kreeg Florian Jozefzoon de kans op de openingstreffer, maar hij miste voor open goal.

Snel in de tweede helft dacht FC Groningen een penalty te krijgen, maar na het bekijken na het beelden werd de strafschop teruggedraaid. Na twintig minuten in de tweede helft kopte Michiel Kramer RKC op voorsprong uit een voorzet van Pelle Clement. Lang kon RKC niet genieten van de 1-0, want drie minuten was het alweer raak na een treffer van Ricardo Pepi. Toch zou de winst naar RKC gaan. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop, waarna aanvoerder Kramer die benutte.

Door de nederlaag lijkt het wachten op degradatie voor FC Groningen. De Groningers staan zeventiende, maar wel op acht punten achterstand op FC Emmen, die ook nog één wedstrijd minder heeft gespeeld.