Meer gameplay van Final Fantasy XVI onthuld

Square Enix heeft nieuwe gameplay van Final Fantasy XVI onthuld. Tijdens een speciale PlayStation State of Play-uitzending werden meer details getoond over de RPG-elementen en Eikon-gevechten die spelers kunnen verwachten wanneer de game op 22 juni 2023 verschijnt, exclusief voor PlayStation 5.

Final Fantasy XVI verplaatst spelers naar een epische dark fantasy-wereld, waar het lot van het land wordt bepaald door machtige Eikons en de Dominants die hen beheersen. Spelers volgen de reis van krijger Clive Rosfield, die heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, te beschermen.

De beelden onthullen vele details over de komende game, inclusief:

  • Nieuwe Hideaway-adviseurs – De Hideaway, die dienstdoet als de basis van hoofdpersonage Clive, biedt spelers de kans om meer te ontdekken over de wereld Valisthea, van verleden tot heden, door te praten met historicus Harpocrates. Daarnaast kunnen spelers praten met de militaire leraar Vivian, die de relaties tussen personages in kaart brengt.
  • Nieuwe trainingsfunctie – Via de ‘Areta Stone’ in de Hideaway kunnen spelers naar een trainingsgebied gaan. Dit komt goed van pas voor het oefenen met combinaties van vaardigheden, met name na het leren van een nieuwe vaardigheid.
  • Nieuwe hunts – De Hideaway wijst ook de weg naar nieuwe avonturen, want spelers kunnen de Wanted-posters checken om krachtige monsters te ontdekken die door de wereld zwerven. Het verslaan van deze vijanden levert beloningen op.
  • Nieuwe gevechtsacties – De nieuwe beelden tonen diverse gevechtsacties van Clive, waaronder Eikon-gevechten.

Square Enix heeft ook bekendgemaakt dat de beroemde singer-songwriter Kenshi Yonezu, die al generaties lang populair is, en wiens single ‘Lemon’ een record vestigde in de Japanse muziekgeschiedenis, is bevestigd als zanger van de theme-song ‘Tsuki Wo Miteita – Moongazing.’ Een teaser is hieronder te zien.