CL: Manchester City en Inter Milan slaan slag in eerste kwartfinales

In de Champions League zijn dinsdagavond de eerste wedstrijden van de eerste twee kwartfinales gespeeld. Benfica ontving in Lissabon Inter Milan, terwijl Manchester City in het eigen stadion bezoek kreeg van Bayern München.

Na krap een half uur spelen kwam City op 1-0 dankzij een goal van Rodri, waarna het enige tijd stil bleef. De thuisploeg, waar Nathan Aké in de basis stond, was wel de betere, maar het Bayern van basisspeler Matthijs de Ligt hield met wat moeite nog stand. Na zeventig minuten kwam de doorbraak: Bernardo Silva verdubbelde de score, kort daarop gevolgd door de 3-0 van Erling Håland, wat tevens de eindstand bleek.

In Lissabon leverde de eerste helft weinig op, na drie kwartier was er nog altijd niet gescoord. Pas ruim vijf minuten na rust viel er een goal te noteren: Nicolo Barella schoot raak. Denzel Dumfries liet zich goed zien en liet nog een flinke kans liggen, maar versierde wel een penalty met een dikke tien minuten te gaan: Romelu Lukaku zette vanaf elf meter de eindstand op 0-2.