Uitslag AZ - Sparta

AZ heeft zaterdag in de eredivisie opnieuw niet kunnen winnen. De ploeg van trainer Pascal Jansen ging thuis met 0-1 onderuit en lijkt af te haken om de strijd om de tweede plaats.

Tobias Lauritsen zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd na uitstekend voorbereidend werk van Koki Saito. De Japanse buitenspeler zorgde met een goede individuele actie en perfecte voorzet voor de mooie assist op de Noorse spits. In de slotfase was AZ tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Jens Odgaard kopte in de 86e minuut van dichtbij op de lat en in de blessuretijd schoot Yukinari Sugawara op de paal.

Het is al voor de derde keer op rij dat AZ niet weet te winnen in de eredivisie. Eerder kon de ploeg ook niet winnen van tegen FC Twente en sc Heerenveen. Het verschil naar PSV, de nummer twee in de eredivisie, is inmiddels opgelopen naar vijf punten.