Nieuwe aanwijzingen New Vegas 2 in SteamDB

Fallout-fans zijn recent weer aan het puzzelen geslagen nadat bleek dat in de SteamDB backend van Fallout 4 er een nieuwe 'branch' was toegevoegd genaamd New Vegas 2. Er wordt nu weer volop gespeculeerd of het bijvoorbeeld om een remaster of een sequel zou kunnen gaan.

Ook kan het zijn dat het totaal niet spannend is en het gaat om de Fallout 4 "next gen update" die eind vorig jaar werd aangekondigd. Die update moet Fallout 4 van een opknapbeurt voorzien met verscheidene bug fixes, 4K-ondersteuning, performance mode features voor hoge frame rates en bonus Creation Club content.

Dat laatste zou wel eens New Vegas-gerelateerd kunnen zijn aangezien er nu ook al New Vegas content beschikbaar is in de Bethesda store in de vorm van een anti-materiel rifle en ranger armor, wat items zijn uit Fallout: New Vegas. Toch is het natuurlijk leuker om de speculeren over een mogelijke opvolger of een remaster van het origineel. Dat laatste wordt overigens ook al gedaan door verschillende modders, zoals met de Project Mojave-mod.

Het feit dat Bethesda er specifiek voor koos om de (inmiddels weer verwijderde) branch in SteamDB New Vegas 2 te noemen houdt de gemoederen in ieder geval bezig. Aangezien Bethesda eerder dus al besloot om content van New Vegas beschikbaar te maken in Fallout 4 laat in ieder geval zien dat de Amerikaanse ontwikkelaar, inmiddels eigendom van Microsoft, open lijkt te staan voor het vermengen van New Vegas-content met hun eigen game. 

New Vegas werd ontwikkeld door Obsidian Entertainment, de gamestudio bestaande uit ontwikkelaars die in een ver verleden de allereerste twee Fallout-games maakten. Oók die studio werd enkele jaren geleden overgenomen door Microsoft. In datzelfde jaar werd eveneens de indie-studio InXile overgenomen, bekend van de Wasteland-games, die gezien worden als spirituele (en volgens sommigen 'echte') opvolgers van Fallout 1 en 2. Hoewel veel medewerkers die destijds aan New Vegas hebben gewerkt niet meer in dienst zijn bij Obsidian, kun je stellen dat er nog genoeg Fallout-bloed stroomt onder de paraplu van Microsoft. Ook heeft Obsidian-topman Feargus Urquhart (zelf ooit hoofd-producer van Fallout 2) vorig jaar nog gezegd graag nog een nieuwe Fallout-game te willen maken.