Vingegaard opnieuw de sterkste in Ronde van het Baskenland

Jonas Vingegaard heeft na de derde rit ook de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. In de etappe reed hij samen met Mikel Landa op de laatste beklimming weg en won in een sprintje van de Bask. Vingegaard heeft in het klassement nu een voorsprong van twaalf seconden op Landa.

Na de winst van woensdag van Vingegaard op de steile beklimming stond vandaag een zware rit op het programma in de Ronde van het Baskenland. Vroeg in de etappe kregen een vroege vlucht van elf renners die meer dan zes minuten kreeg van het peloton. Maar hoe dichter de renners bij de finishstreep kwamen hoe kleiner de voorsprong werd en werden ruim op tijd ingerekend door het peloton.

Vlak voordat de renners aan de slotklim begonnen, waarvan de top op vijftien kilometer van de streep lag, toonde Jonas Vingegaard al zijn goede benen door de bonificatiesprint te winnen, waardoor hij drie bonificatieseconden pakte. Op de slotbeklimming La Asturiana ging Vingegaard er al snel vandoor. Alleen Mikel Landa kon de Deen van Jumbo-Visma en op de top van de beklimming had het tweetal een halve minuut voorsprong op de achtervolgende groep.

In de afdaling en op de vlakke kilometers kwam het achtervolgende peloton onder leider van Soudal Quickstep nog dicht, maar Vingegaard en Landa konden alsnog sprinten om de zege en daarin was Vingegaard sneller dan Landa. Door de zege verstevigt Vingegaard de leiding in het algemeen klassement, waarin de Deense kopman van Jumbo-Visma een voorsprong van twaalf seconden heeft op Landa.

Results powered by FirstCycling.com