Arbolino wint Moto2-race Argentinië, Nederlanders buiten de punten

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo in Argentinië hebben de jonge motorsporttalenten in de Moto2 de Grand Prix van Argentinië afgewerkt. Dat gebeurde onder natte omstandigheden, nog wat meer dan tijdens de Moto3 eerder.

Poleposition op het natte Argentijnse asfalt was voor Alonso Lopez, met Aron Canet en Somkiat Chantra ook nog op rij één, gevolgd door Jake Dixon, Pedro Acosta, Celestino Vietti, Manuel Gonzalez, Tony Arbolino en Joe Roberts - Bo Bendsneyder vertrok als zeventiende, Zonta van den Goorbergh als twintigste.

Canet kende een goede start, te goed zelfs: het was een valse en dus kreeg hij een dubbele longlappenalty. Dixon vertrok heerlijk en pakte de leiding, voor Lopez, Canet, Arbolino, Gonzalez en Darryn Binder. Na een matige start kwam Lopez al snel beter op gang en hij nam de leiding weer terug, waarna hij met Arbolino en Dixon een kopgroepje vormde.

Canet en Binder vormden een achtervolgend duo, maar daar moest Binder vrij rap afhaken en dus werd het voor Canet een eenzame bedoening. Voorin streden vooral Arbolino en Lopez om de winst, Dixon wachtte zijn kans af. Die kwam niet, hoewel een derde plek nog altijd prima was, één dag na de geboorte van zijn dochter. Arbolino hield Lopez af en pakte de winst, Bendsneyder en Van den Goorbergh eindigden met plekken 22 en 18 buiten de punten.