Vier dodelijke slachtoffers bij eenzijdig ongeval in Jirnsum

Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Rijksweg in Jirnsum (Friesland) zijn zaterdagavond 1 april vier mannen om het leven gekomen. Om 21:25 uur kwam bij de meldkamer de eerste melding binnen van een ernstig ongeval. Een auto is van de weg geraakt en tegen een boom gereden waarna het voertuig in een sloot is beland. Hulpdiensten waaronder politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter (MMT) gaan ter plaatse.

Aangekomen bij de plaats van het ongeval zien hulpverleners dat de vier inzittenden van de auto zijn overleden aan hun verwondingen. Het gaat om vier mannen van 41, 39, 39 en 35 jaar. Alle mannen komen uit de gemeente Súdwest-Fryslân.

De politie is een onderzoek gestart. Specialisten van Forensisch Opsporing Verkeer hebben in de avond en nacht onderzoek verricht. Ook wordt er gesproken met mogelijke getuigen en omwonenden. De politie is in het onderzoek op zoek naar getuigen. Ten tijde van het ongeval zouden er mogelijk mensen over het fietspad hebben gefietst. Ze zijn specifiek op zoek naar deze fietser(s).

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.