Bortoleto wint ook tweede hoofdrace van Formule 3-seizoen

De jongelingen in de Formule 3 hebben zondagochtend hun hoofdrace afgewerkt van het weekeinde in Australië. In Albert Park in Melbourne werd een tamelijk chaotische, maar wel vermakelijke race verreden.

Poleposition was voor Gabriel Bortoleto, met Gregoire Saucy naast zich. Ze werden gevolgd door Gabriele Mini, Leonardo Fornaroli, Zak O'Sullivan - die de sprintrace achteraf won na diskwalificatie van Franco Colapinto - en Paul Aron. Colapinto, Dino Beganovic, Luke Browning, Caio Collet, Oliver Goethe en Sebastian Montoya completeerden de top-12.

Bortoleto begon lekker en had na de chaotische eerste ronde de leiding in handen, voor Saucy, Mini, Fornaroli en O'Sullivan. Montoya werd ondertussen uit de race getikt door Christian Mansell, terwijl het in ronde twee klaar was voor Colapinto: de Argentijnse MP Motorsport-coureur eindigde zijn onfortuinlijke weekeinde met een klap tegen de muur na een in een duel opgelopen lekke band.

Terwijl Colapinto op adem kwam ramde Mari Boya de auto van Mansell, waardoor Boya de grindbak in vloog: safety car, die dankzij Colapinto toch de baan al op zou komen. Na een paar ronden konden we verder, minus Kaylen Frederick: de Amerikaan reed achter de safety car achterop bij Nikola Tsolov en kon met een kapotte ophanging inpakken.

Met Bortoleto, Saucy en Mini voorop vond men eindelijk een beetje een ritme, tot Ido Cohen halverwege in de rondte werd getikt door Rafael Villagomez: safety car. Na de herstart werd er vooral geknokt achter de podiumplaatsen, zoals rond de zevende plek met Aron, Collet en Beganovic. Saucy kon wel aanhaken bij Bortoleto, maar een echte aanval zat er niet in.

Bortoleto hield Saucy van zich af en pakte de winst, net als in de hoofdrace in Jeddah, Mini completeerde het podium, voor Fornaroli, O'Sullivan, Browning, Aron en Beganovic.