Max Verstappen mogelijk Max Opstappen bij teveel verandering

Max Verstappen, regerend wereldkampioen Formule 1, heeft gedreigd de sport te verlaten als de autoriteiten doorgaan met het wijzigen van de opzet van raceweekenden. De Nederlander uitte zijn frustratie over de aanpassingen, waaronder de introductie van drie extra sprintraces.

De Formule 1 introduceerde twee jaar geleden het sprintrace-format. Dit seizoen is het aantal sprintraces verdubbeld naar zes, tegenover slechts drie in 2022. Verstappen maakte duidelijk dat hij de voorkeur geeft aan het traditionele schema. "Ik ben blij met gewoon de hoofdrace. Dat is veel beter voor de spanning," vertelde hij Sport TV.

Het is niet de eerste keer dat Verstappen klaagt over wijzigingen in het raceweekend. Vorig jaar zei hij tijdens zijn wereldkampioenschapswinst: "Ik ben geen fan van de sprint. Het is wat het is. Sommigen vinden het leuk, anderen niet."

De frustratie van de Red Bull-coureur volgt op uitspraken van Haas-teambaas Guenther Steiner, die onthulde dat er mogelijk een tweede kwalificatieronde voor de sprintrace in Baku volgende maand komt. "In Baku praten we momenteel over een tweede kwalificatie. We weten nog niet hoe we dat gaan doen en of we het gaan doen."

Hij lijkt daarmee te doelen op plannen om mogelijk op vrijdag een vrije training EN een kwalificatie voor de sprintrace te doen. Op zaterdag zou dan een tweede kwalificatie worden gereden die de startopstelling voor de race op zondag bepaalt, EN zou de sprintrace worden verreden. Het zijn plannen die tot veel onenigheid hebben geleid tussen de organisatoren, teams en coureurs.

Eerder sprak Verstappen al over zijn pensioenplannen. In februari onthulde hij dat hij overweegt om op relatief jonge leeftijd te stoppen met de Formule 1, omdat hij 'andere dingen' wil doen. De tweevoudig wereldkampioen zei: "Het probleem is dat we zoveel reizen en het wordt steeds meer. De vraag is eigenlijk: 'Is het het waard om zoveel tijd weg te zijn van familie en vrienden om meer succes na te jagen?'."

Max Verstappen dreigt te stoppen (afbeelding: Midjourney AI / FOK.nl)
Max Verstappen dreigt te stoppen (afbeelding: Midjourney AI / FOK.nl)