EK-kwalificatie: Engeland en ItaliŽ winnen, comeback Kazakhstan

We keren nog even terug naar de zondagavond, want in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar stonden weer de nodige wedstrijden op de planning. Dat leverde hier en daar wat forse uitslagen op, maar ook een paar spannende wedstrijden.

In groep C had Engeland het openingsduel met 2-1 van Italië gewonnen, waarna Oekraïne in Londen ontvangen werd. Harry Kane en Bukayo Saka waren in de tien minuten voor rust trefzeker en daar bleef het verder ook bij: 2-0 voor Engeland dus. Italië toog naar Malta en wist daar dan wel de eerste punten te pakken, hoewel het maar een magere bedoening was. Mateo Retegui en Matteo Pessina scoorden in het eerste half uur, maar daarna viel er geen enkele goal meer te noteren.

Kazachstan speelde in Astana de tweede thuiswedstrijd op rij, dit keer kwam Denemarken op bezoek. Rasmus Højlund had tegen Finland al drie goals laten noteren, in Astana had hij er na 35 minuten ook al twee in liggen. De punten waren voor de Denen, zo leek het, maar een rake penalty van Bakhtiyar Zaynutdinov na 73 minuten zorgde voor hoop. Dik tien minuten later trok Askhat Tagybergen de stand gelijk en kort voor het einde zorgde Abat Aymbetov zelfs voor de winnende Kazachse treffer: 3-2.

Slovenië kreeg bezoek van San Marino, een duel dat gewonnen moest worden. Opvallend genoeg duurde het bijna een uur voor er eindelijk gescoord werd: Benjamin Sesko opende de score, vier minuten later volgde een zeldzame Sanmarinese treffer dankzij Roberto di Maio...helaas wel in eigen doel. Het bleef bij 2-0 in Slovenië, terwijl Finland in Noord-Ierland voor een 0-1 zege zorgde dankzij een vrij vroege goal van Benjamin Källman.

Tot slot groep J, waarin de enige spanning in Bratislava te vinden was. Slowakije kwam daar vroeg op 1-0 tegen Bosnië & Herzegovina, dankzij Robert Mak, waarna Lukas Haraslin kort voor rust voor de 2-0 eindstand zorgde. IJsland won in Vaduz met 0-7 van Liechtenstein, onder meer dankzij drie goals van Aron Gunnarsson, terwijl Portugal met 0-6 won in Luxemburg - Cristiano Ronaldo scoorde er twee keer.