Groves sprint op fiets van ploegmaat naar tweede ritwinst in Catalonië

Kaden Groves heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Catalonië te pakken. De snelle Australiër van Alpecin-Fenix kreeg in de laatste tien kilometer te maken materiaalpech, nam de fiets van Xandro Meurisse, waarna hij op fiets van zijn ploeggenoot de sprint won. Primoz Rolgic blijft leider met nog één dag te gaan.

Vandaag stond er een wat makkelijkere rit op het programma in de Ronde van Catalonië. Toch moesten de renners onderweg meer dan 2000 hoogtemeters afleggen over een lengte van 174 kilometer en dan hadden de renners het geluk dat het laatste klimmetje eruit werd gehaald door de wedstrijdorganisatie.

Vanuit de start werd er hard gereden, waardoor niemand uit het peloton kon wegrijden. Doordat alles samen bleef kon Primoz Roglic bij de eerste tussensprint winnen voor Remco Evenepoel, waardoor de Sloveen één seconde virtueel uitliep in het klassement. Ook na de eerste tussensprint was het wachten voordat een kopgroep de ruimte kreeg, uiteindelijk reden vijf renners weg. Veel ruimte kregen ze niet en op de laatste klim van de dag werd het vijftal weer gegrepen en zag Marc Soler zijn kans. De Catalaan probeerde het en op de beklimming van ruim zes kilometer nam Soler een voorsprong van een halve minuut. Toch was het gat op de top alweer bijna gedicht nadat Remco Evenepoel het probeerde. De Belgische wereldkampioen kreeg direct leider Primoz Roglic mee in zijn wiel en reden in geen tijd naar Soler toe. Net na de top sloten ze aan en het tweetal lieten Soler ook direct achter.

Evenepoel en Roglic leken opnieuw te gaan strijden voor de ritzege. De Belg en de Sloveen hadden al snel een halve minuut voorsprong, maar doordat Roglic tot ergernis van Evenepoel niet overnam kon het peloton wel terugkeren. Evenepoel wist bij een tweede tussensprint nog wel een seconde terug te pakken, waardoor het verschil weer tien seconden was in het voordeel van Roglic. De sprinters konden zich opmaken voor een sprint, al was het even afwachten of Kaden Groves mee kon sprinten. De ritwinnaar kreeg namelijk te maken met pech in de laatste tien kilometer. De Australiër nam de fiets van Xandro Meurisse, sloot vervolgens snel weer aan, en zou tamelijk eenvoudig de sprint winnen. Dat was voor Groves alweer zijn tweede deze week.

Results powered by FirstCycling.com