Fantastische Price veegt Van Gerwen van het podium in Premier League

In het Engelse Newcastle is de achtste speelavond van het jaar in de Premier League Darts afgewerkt. Het was wat niveau betreft met afstand de meest matige van de avonden tot nu toe, en ook wat betreft de spanning was het niet echt memorabel.

Kwartfinales
Michael van Gerwen en Peter Wright maakten er niet bepaald een daverende openingswedstrijd van. De Nederlander kwam op 3-1 en 4-2, maar Wright speelde zich terug naar 4-4. Het onfortuinlijke publiek zag hoe de volgende twee legs verdeeld werden, waarna Van Gerwen het ineens met een 150-finish afmaakte: 6-5.

Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh leken er wat meer zin in te hebben, met degelijk spel kwam de Belg op 3-1. Met onder meer een elfdarter kwam Aspinall weer op gelijke hoogte, waarna uiteindelijk een elfde leg uitkomst moest bieden: die won Aspinall met een 64-finish.

Over het Welsh onderonsje tussen Gerwyn Price en Jonny Clayton kunnen we vrij kort zijn: bij God's gratie won Clayton een leg, maar verder kwam hij totaal niet opdagen en dus won Price doodsimpel met 6-1.

Michael Smith opende prima tegen Chris Dobey en pakte een 3-1 voorsprong, maar via onder meer een elfdarter kwam Dobey terug tot 3-3. Vanaf 4-4 leek het helemaal gedaan met Smith, die weinig meer raakte en zag hoe Dobey het met dubbel-16 afmaakte voor een 6-4 zege.

Halve finales
Van Gerwen kreeg een apatische Aspinall tegenover zich, die welgeteld nul van zijn acht pijlen op een dubbel liet liggen. Een heuse whitewash dus, Van Gerwen ging met een 6-0 zege door naar de finale.

Price speelde tegen Dobey voor een plek in de finale, en dat werd weliswaar wat spannender dan de andere halve finale, geweldig was het niveau bepaald niet. Price kwam op 5-2 en dus leek het snel klaar te zijn, maar met onder meer een prima 97-finish pakte Dobey nog twee legs, alvorens Price het via 76 gewoon afmaakte met 6-4.

Finale
Van Gerwen tegen Price als finale, wat qua spanning een gezapige afsluiter werd van een wat gezapige avond. Wat niveau betreft was het echter wel totaal anders, want Price speelde fenomenaal goed. Leg twee ging in zeventien darts uit, een uitschietertje, maar verder speerde hij de Nederlander finaal naar huis, wat niet beter geïllustreerd kon worden dan door het feit dat Price het met 6-1 afmaakte met zijn tweede tiendarter van de finale.