Van Aert in prachtige wedstrijd te snel voor Van der Poel en Pogacar in E3 Prijs Harelbeke

Wout van Aert heeft de E3 Saxo Classic gewonnen. In een prachtige driestrijd tussen Van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar was de Belg de snelste voor de Nederlander en de Sloveen.

In de eerste uren van de wedstrijd kregen we lange tijd een kopgroep van vijf, maar speelde geen invloed op het koersverloop. De ploegen van Wout van Aert, Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel hadden de controle, waarna Van der Poel op tachtig kilometer van de finish de finale opende. De Nederlander, die vorige week nog Milaan Sanremo won, trok stevig door op de Taaienberg. Hij werd direct gevolgd door Van Aert. Pogacar begon niet vooraan op de Taaienberg, maar zette de scheve situatie snel weer recht en sloot snel aan bij het tweetal.

Uiteindelijk kregen we na de Taaienberg een groep van dertig renners, maar zou het nooit meer stilvallen. Op een tussenstuk richting de Stationsberg namen Søren Kragh Andersen, Nathan van Hooydonck en Matei Mohoric een kleine voorsprong, maar na een nieuwe versnelling van Van der Poel, die werd gevolgd door Van Aert en Pogacar reden ze zo naar de eerste groep toe. Zo had Van der Poel en Van Aert een ploeggenoot mee, maar met de beklimmingen van de Paterberg en de Oude Kwaremont nog te gaan was er nog niks beslist.

Op de Paterberg reed Pogacar stevig door en moesten Van Hooijdonck, Kragh Andersen en Mohoric passen, waardoor we een prachtig drietal vooraan kregen. Op de lastige Oude Kwaremont ging Pogacar nogmaals stevig door. Van der Poel kon het wiel houden van de Sloveen, maar Van Aert moest tot twee keer een gaatje laten, maar op de top van de Oude Kwaremont zat hij er weer in het wiel, waarna het drietal met nog veertig kilometer richting de finish ging. Pogacar probeerde het in de voorlaatste kilometer nog wel, maar Van der Poel reageerde direct. Pogacar begon aan kop de sprint, maar hij werd snel voorbij gereden door Van Aert. De Belg van Jumbo-Visma was duidelijk de snelste, voor Van der Poel en Pogacar.

Results powered by FirstCycling.com