NASCAR-coureur Logano wint op mini-superspeedway Atlanta

Voor de liefhebber keren we nog even een klein stukje terug, want op de Atlanta Motor Speedway werd de vijfde race van het NASCAR Cup Series-seizoen verreden. De baan in Atlanta is sinds vorig jaar een soort mini-superspeedway en dat zorgde voor de klassieke manier van slipstreamracen.

We gingen van start met Joey Logano op poleposition en Austin Cindric naast hem, de twee die de eerste stage ook domineerden en in die volgorde afsloten, voor Brad Keselowski en Ryan Blaney. Ook de tweede stage was niet al te bijzonder en in de laatste ronde ging Cindric naar de leiding: hij won nét de stage, voor Logano en Alex Bowman.

In de derde stage namen Denny Hamlin en Kevin Harvick de touwtjes in handen, gevolgd door William Byron en Kyle Larson. Met zeventig ronden te gaan was het klaar: Harvick werd op plek één in de rondte getikt door Ross Chastain, wat onder meer ook Chris Buescher, Byron en Kyle Busch flinke schade opleverde, naast Harvick uiteraard.

Na de herstart nam Almirola de leiding, maar ook dat pakte niet zo lekker uit: een van zijn vrij oude banden klapte en hij gleed ineens weg met Larson achter zich, die ook in de rondte ging en net als Almirola flinke schade opliep. Na een onderbreking en wat puinruimen konden we door met Keselowski, Bowman, Reddick en Christopher Bell voorop.

Zo reed men richting de slotfase van de race en met drie ronden te gaan had Keselowski de leiding in handen, vlak voor Reddick, Bell en de toch weer goed naar voren komende Logano. Die reed zich helemaal naar voren, ging in de slotronde naar de leiding en pakte de overwinning, voor Keselowski en Bell.