Philipsen net te sterk voor Kooij in Brugge-De Panne

Jasper Philipsen heeft de 47ste editie van Classic Brugge-De Panne gewonnen. De Belg van Alpecin-Deceuninck was net te sterk voor de jonge Nederlander Olav Kooij. Yves Lampaert maakte het podium compleet in België.

De 47ste editie editie van Classic Brugge-De Panne kende een mooi startdeelnemersveld met vooral veel sprinters aan de start. De wedstrijd over 213 kilometer over vlakke wegen was een mooie kans voor de snelle mannen in het peloton, maar door de wind en de regen werd het een zware wedstrijd.

Het peloton brak meerdere keren in verschillende waaiers, maar op zestig kilometer van de streep zou de definitieve beslissing vallen in de Classic Brugge-De Panne. Er reed een eerste waaier weg met voornamelijk veel snelle mannen, waaronder de Nederlandse sprinters Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Olaf Kooij. Ook Jasper Philipsen, Edward Theuns, Arnaud Démare, Pascal Ackermann en Juan Sebastián Molano waren mee.

De groep nam al snel een mooie voorsprong op de tweede waaier en het werd duidelijk dat de winnaar in de eerste waaier zat. Met de vele sprinters in de eerste groep werd er verwacht dat die groep ging sprinten op de winst, maar op vijftien kilometer reden Philipsen, Kooij en Yves Lampaert weg uit de groep. Frederik Frison wist nog de sprong te maken naar de kopgroep en het viertal ging om de winst strijden. Daarin was Philipsen in de sprint de snelste voor Kooij. Lampaert maakte het podium compleet. In de achtervolgende groep won Jakobsen de sprint voor de vijfde plaats.

Results powered by FirstCycling.com