Snowboardster Dekker sluit seizoen af met twee kwartfinales in World Cups

In het Sloveense Rogla en het Duitse Berchtesgaden zijn de afgelopen dagen de laatste World Cup-wedstrijden gehouden voor de alpinesnowboarders. Michelle Dekker zat er namens Nederland bij en haalde twee keer de kwartfinales, terwijl zowel bij de mannen als de vrouwen de eindwinnaars nog bepaald moesten worden.

Parallelreuzenslalom vrouwen, Rogla
Sneeuwsportfenomeen Ester Ledecka raakte in de zomer zwaar geblesseerd en moest het hele seizoen in het alpineskiën missen, maar voor het snowboarden kon ze nog nét de laatste week meepakken. Het begon lekker, want met zeges op de Duitse dames Carolin Langenhorst en Ramona Hofmeister en winst op Lucia Dalmasso uit Italië plaatste de Tsjechische zich voor de finale. In de spannende finale kwam ze nét tekort tegen de Oostenrijkse Sabine Schöffmann, die eerder de Nederlandse Michelle Dekker had uitgeschakeld in de kwartfinales en vervolgens de Japanse kersvers wereldkampioene Miki Tsubaki klopte. In de kleine finale pakte Miki de derde plek door Dalmasso te verslaan.

Parallelreuzenslalom mannen, Rogla
De finale werd een Italiaans onderonsje tussen Roland Fischnaller en Mirko Felicetti. Veteraan Fischnaller schakelde onderweg de Oostenrijker Aron Juritz, Tim Mastnak uit Slovenië en landgenoot Edwin Coratti uit, terwijl Felicetti afrekende met de Sloveen Rok Marguc, landgenoot Maurizio Bormolini en de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho. In de finale was de 'oude' Fischnaller net te sterk, terwijl Coratti met een paar centimeter de strijd om plek drie van Lee won.

Parallelslalom vrouwen, Berchtesgaden
Ledecka had de vorm gelijk nóg weer beter te pakken: met winst op Larissa Gasser uit Oostenrijk, de Zwitserse Julie Zogg én Schöffmann plaatste ze zich opnieuw voor de finale. Daarin nam ze het op tegen Hofmeister, die de Zwitserse Patrizia Kummer, Miki en landgenote Cheyenne Loch had verslagen, maar in de finale tekort kwam om Ledecka van een fraaie comebackzege te houden. Loch klopte Schöffmann in de strijd om plek drie, Dekker ging er wederom in de kwartfinales uit tegen Schöffmann.

Parallelslalom mannen, Berchtesgaden
Dit keer was het juist een Oostenrijks onderonsje in de finale en wel tussen Fabian Obmann en Arvid Auner. Obmann won onderweg van landgenoten Benjamin Karl en Andreas Prommegger en van Marguc, terwijl Auner afrekende met Bormolini, de Bulgaar Radoslav Yankov en de Amerikaan Cody Winters. De finale was erg spannend en leverde Obmann met 0,05 seconden zijn allereerste World Cup-zege op, nadat Marguc de derde plek had gewonnen tegen Winters.

Parallelslalom landenteams, Berchtesgaden
Obamnn en Schöffmann namen het in de finale op tegen Bormolini en zijn Italiaanse landgenote Elisa Caffont en het was het Oostenrijkse duo dat de overwinning pakte. Plek drie was voor Coratti en Dalmasso, die Winters en zijn Amerikaanse landgenote Iris Pflum versloegen.

Eindklassementen
In de World Cup parallelsnowboarden pakte Obmann bij de mannen de eindzege, enkele punten voor Bormolini en met Prommegger op de derde plek. Obmann won ook het eindklassement op de parallelslalom, terwijl die op de parallelreuzenslalom naar Fischnaller ging.

Bij de vrouwen ging de eindwinst naar Zogg, die Hofmeister net achter zich wist te houden. Zogg pakte ook de eindwinst op de parallelslalom, terwijl Hofmeister die op de parallelreuzenslalom pakte. Dekker eindigde als tiende in het totaalklassement en als tiende en dertiende op de reuzenslalom en slalom.