Roglic net te snel voor Evenepoel in openingsetappe Ronde van CataloniŽ

Primoz Roglic is nog altijd in goede vorm. Na zijn eindwinst in de Tirreno-Adriatico was de Sloveense kopman van Jumbo-Visma vandaag de sterkste in de openingsetappe in de Ronde van Catalonië. Hij won een sprintje voor wereldkampioen Remco Evenepoel en Roglic is ook de eerste leider in de Catalaanse rittenkoers.

De eerste etappe was niet direct de moeilijkste etappe in de Ronde van Catalonië. De eerste etappe was 164 kilometer lang met start en finish in kustplaats Sant Feliu de Guixols. De Nederlander Jetse Bol zat in de kopgroep van de dag en veroverde onderweg de bergtrui. Op zes kilometer was de vluchtpoging ten einde en kon het peloton zich opmaken voor de sprint om de dagzege, maar even daarvoor was er nog een zware valpartij, waarbij onder meer oud winnaar Adam Yates hard ten val kwam en meer dan tien minuten verloor.

Tobias Foss en Koen Bouwman trokken vervolgens de sprint aan voor Roglic. Ondanks het harde werk van zijn ploeg kwam Roglic toch vroeg aan de leiding, maar wist toch de winst te pakken in de openingsetappe. Hij won net voor wereldkampioen Remco Evenepoel, die van net te ver moest komen. Ide Schelling legde beslag op de derde plaats.

Dinsdag staat de eerste van de drie bergritten op het programma in de Ronde van Catalonië.

Results powered by FirstCycling.com