SkiŽrs Shiffrin en Zenhšusern sluiten seizoen winnend af, eindwinst Braziliaanse Noor

In het Andorrese Soldeu is het World Cup-seizoen voor de alpineskiërs afgesloten. De vrouwen streden nog op de reuzenslalom, de mannen kwamen in actie op de slalom, waar ook nog werd gevochten om de eindwinst in het klassement.

Reuzenslalom vrouwen
De Amerikaanse Mikaela Shiffrin was in de eerste run weer eens de beste, maar vooral voor plek twee was het spannend. Valerie Grenier uit Canada stond op 0,62 seconden op de tweede plek, één honderdste voor Marta Bassino uit Italië, met vlak daarachter ook de Poolse Maryna Gasienica-Daniel (+0,65), Thea Louise Stjernesund uit Noorwegen (+0,71) en de Zwitserse Lara Gut-Behrami (+0,80).

Gut-Behrami verdedigde in de tweede run in elk geval succesvol haar positie, Stjernesund bleef de Zwitserse daarna 0,40 seconden voor. Gasienica-Daniel leverde met een wat slordige bovenste helft vier plekken in, Bassino verloor er drie. Grenier hield de schade beperkt tot 0,14 seconden en kwam zo achter Stjernesund terecht, die zeker was van haar eerste podiumplek. Shiffrin mocht het voor haar weer glorieuze seizoen bij de vrouwen afsluiten en maakte het flink spannend: ze won wel, maar met slechts zes honderdsten van een seconde. Stjernesund werd fraai tweede, voor Grenier.

Slalom mannen
De boomlange Zwitser Ramon Zenhäusern noteerde in de eerste run de snelste tijd, maar de Noor Lucas Braathen zat er met 0,55 seconden niet ver vanaf. Hij werd gevolgd door de ietwat verrassende Oostenrijker Fabio Gstrein (+0,55) en de ook wel verrassende Noor Timon Haugan (+0,67), wiens landgenoot Henrik Kristoffersen op 0,80 tellen stond. Ook de Oostenrijker Manuel Feller (+0,84) en de Zwitser Loïc Meillard (+0,98) bleven binnen een seconde van Zenhäusern.

Meillard leverde in de tweede run acht plekken in, Feller verloor er zelfs tien en zo bleef de Zwitser Marc Rochat aan de leiding. Kristoffersen pakte met 0,39 seconden dan de leiding over, Haugan zakte zes plekken. Gstrein was lekker bezig, maar kort voor het einde bleef hij haken en ging hij onderuit. Braathen ging agressief naar beneden, was 0,57 seconden sneller dan Kristoffersen en daarmee pakte de Braziliaanse Noor zijn allereerste World Cup-disciplinebokaal. Zenhäusern ging tot slot voor de dagwinst en dat kreeg Doppelmeter voor elkaar: met 0,06 seconden sloot hij het seizoen winnend af, voor Braathen en Kristoffersen.