Uitslag FC Utrecht - Go Ahead Eagles

FC Utrecht heeft voor de derde keer op rij verloren. Nadat eerder pijnlijk in de kwartfinale van het bekertoernooi van Spakenburg en in de competitie van Fortuna Sittard werd er ditmaal in de Galgenwaard verloren van Go Ahead Eagles: 1-2.

In de eerste helft kwam FC Utrecht nog wel op voorsprong. Na veertig minuten spelen profiteerde Anastasios Douvikas van een fout van Gerrit Nauber en schoot zijn dertiende van het seizoen binnen. Toch stond het bij rust gelijk. Eerst kwam de thuisploeg nog goed weg nadat geen strafschop werd gegeven na hands, maar in de extra tijd van de eerste helft maakte Oliver Edvardsen gelijk nadat hij attent reageerde op een mislukt schot.

Net zoals in de eerste helft was ook de tweede helft niet best. Utrecht was via een kopbal van Sander van de Streek dicht bij een nieuwe voorsprong, maar zijn kopbal eindigde op de paal en leek er geen winnaar te komen tussen de beide ploegen. Maar net zoals in de eerste helft scoorde Go Ahead Eagles opnieuw in de extra tijd. Ditmaal maakte Willum Willumsson het doelpunt en dat betekende de winst voor Go Ahead Eagles, die daarmee stijgen naar de elfde plaats.