Snowboardcrossers NŲrl en Bankes winnen in Veysonnaz, De Blois 7e

's Werelds beste snowboardcrossers streden de afgelopen dagen in het Zwitserse Veysonnaz weer om de winst in de World Cup-wedstrijden aldaar. Het was de voorlaatste stop van het seizoen, komende week komt men in Canada in actie voor de seizoensfinales.

Mannen
Martin Nörl stond namens Duitsland in de finale, samen met de Canadees Eliot Grondin, Lorenzo Sommariva uit Italië en de jonge Spanjaard Alvaro Romero. Die ging er als beste vandoor en kreeg Grondin achter zich aan, maar na een felle strijd tussen de Canadees en Sommariva kwam Nörl naar voren. De Duitser ging voorbij Romero en pakte de overwinning, terwijl Romero met plek twee zijn eerste World Cup-podium pakte, voor Sommariva. Glenn de Blois werd namens Nederland derde in de kleine finale, nadat hij in de halve eindstrijd na een bijna-valpartij uitgeschakeld werd.

Vrouwen
De Britse topfavoriete Charlotte Bankes werd vergezeld door Chloe Trespeuch uit Frankrijk, de Tsjechische Eva Adamczykova en de nog Josie Baff uit Australië. De beste start was voor Adamczykova, maar Bankes kwam langszij en Trespeuch meldde zich ook voorin. De Française werd wat weggedrukt door Bankes, die wederom de overwinning pakte, voor Adamczykova. Plek drie ging ook niet door voor Trespeuch, want in de laatste meters schoof Baff door voor haar derde World Cup-podium van haar seizoen en haar carrière.