Man (20) veroordeeld voor bedreigen en aanrijden slachtoffer met scooter

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Babberich tot een voorwaardelijke jeugddetentie van 2 maanden en een taakstraf van 60 uur. De man maakte zich schuldig aan bedreiging en het met een scooter aanrijden van het slachtoffer. 

Op 8 juli 2021 stond de man in Zevenaar samen met een medeverdachte - die zich op een later moment voor de rechter moet verantwoorden -  in alle vroegte het slachtoffer op te wachten. Hij wilde verhaal halen voor een hem 'vermeend' door het slachtoffer aangedaan onrecht. De man was voorbereid op een confrontatie en had ter bescherming van zichzelf iemand meegenomen. Toen het slachtoffer voorbij fietste, haalden ze hem op hun scooter in en versperden hem de weg. Nadat de medeverdachte een mes toonde, ging het slachtoffer er te voet vandoor. De man reed vervolgens samen met de medeverdachte met de scooter hard achter hem aan en reed het slachtoffer aan. 

Toepassen jeugdstrafrecht
De man heeft een strafblad, maar is niet eerder veroordeeld voor dit soort feiten. Deskundigen denken dat de man baat kan hebben bij een pedagogische aanpak. Daarom past de rechtbank het jeugdstrafrecht toe in plaats van het volwassenenstrafrecht. 

Bijzondere voorwaarden
De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 2 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering, meewerken aan de gedragstraining cognitieve vaardigheden en meewerken aan een ambulante behandeling.