Darter Price wint mooie Premier League-avond, Van Gerwen hard onderuit

Voor de dartsfans keren we nog even terug naar de donderdagavond, want in Nottingham werd alweer de zevende speelronde van de Premier League Darts afgewerkt. Het was vooral een avond met een prima lijstje aan mooie finishes, maar ook een pijnlijke whitewash en een prima finale.

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall openden de avond, waarbij de Belg snel uitliep naar een 5-2 voorsprong. Aspinall kwam terug tot 5-4, maar met een uitstekende 126-finish maakte Van den Bergh het vervolgens gewoon af.

In een Welsh onderonsje kwam Gerwyn Price op 3-1 tegen Jonny Clayton, die vervolgens drie legs op rij won voor een 4-3 voorsprong. Price kwam net op tijd weer in zijn spel, profiteerde van een paar missers van Clayton en maakte het via dubbel-10 met 6-4 af.

Michael van Gerwen maakte er tegen Peter Wright niet echt een spektakel van. De Schot kwam er nauwelijks aan te pas en wist bij God's gratie een leg te winnen, maar daar bleef het bij: 6-1 voor de kale sloopkogel, die zelf ook niet geweldig speelde.

Chris Dobey maakte vervolgens gehakt van Michael Smith, die in de eerste vijf legs geen enkele keer een dubbel wist te raken. De zesde leg pakte hij ineens keurig in veertien darts en met onder meer een twaalfdarter kwam Smith zelfs terug tot 5-4, maar Dobey schakelde op tijd even bij en won met 6-4.

Halve finales
Price opende prima tegen Van den Bergh en won drie van de eerste vier legs, maar na onder meer een leg vol missers kwam de Belg terug tot 3-3. De volgende twee legs werden netjes verdeeld, waarna Price op 5-4 kwam en op dat moment met een prachtige 156-finish de boel op slot gooide: 6-4.

Van Gerwen nam het vervolgens op tegen Dobey en dat ging niet zo best voor de Brabander. Met finishes van 114 en 103 stoomde Dobey naar de overwinning, terwijl Van Gerwen welgeteld drie kansen op een dubbel kreeg - ze gingen allemaal mis, dus Dobey won met een voor Van Gerwen nogal pijnlijke 6-0.

Finale
Met finishes van 86 en 112 opende Dobey ijzersterk, maar met onder meer een 110-finish kwam Price terug naar 2-2 en een 138-finish bracht hem op voorsprong. Dobey trok de stand nog wel gelijk, maar vanaf dat moment was Price toch weer te sterk: de Welshman pakte met 6-4 de winst en won de avond in Nottingham.