Verstappen twee keer de snelste in trainingen Saoedi-ArabiŽ

Op het stratencircuit van Jeddah zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Max Verstappen kwam later naar het land vanwege maagklachten, maar op vrijdag leek hij zich in elk geval weer prima te voelen in de Red Bull.

In de eerste training noteerde Verstappen met afstand de snelste tijd: alleen teamgenoot Sergio Perez bleef binnen een halve seconde van de wereldkampioen en met 0,483 seconden scheelde dat ook niet veel. Aston Martin had het tempo ook weer lekker te pakken: op een kleine zeven tienden van een seconde noteerde Fernando Alonso de derde tijd, Lance Stroll was de laatste die nog binnen een seconde bleef. De Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton volgden, voor de Ferrari van Carlos Sainz.

Training twee leverde wederom de snelste tijd op voor Verstappen, maar het verschil was kleiner: Alonso volgde dit keer op 0,208 seconden. Perez stond op 0,299 seconden op plek drie, Esteban Ocon noteerde in de Alpine een keurige vierde tijd. Russell en Alpine-coureur Pierre Gasly bleven ook binnen een halve seconde, de top-11 bleef uiteindelijk binnen één tel van Verstappen - Hamilton sloot die rij met een elfde plek.