NASCAR-coureur Byron ook in Phoenix de beste na overtime

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even een stukje terug en wel naar de Phoenix International Raceway. Daar werd alweer de vierde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series afgewerkt, met vooral een spannend einde.

Poleposition was in handen van Kyle Larson, met Denny Hamlin naast zich en Brad Keselowski, William Byron, Ross Chastain en Christopher Bell daar achter. In de eerste stage gebeurde verder weinig: Byron nam snel de leiding en won de stage zeer overtuigend, voor Larson, Bell en Hamlin.

Met Larson en Byron voorop konden we door voor stage twee, die alleen even werd onderbroken door een probleem bij Aric Almirola. Verder gebeurde er weinig en kon Larson zonder noemenswaardige problemen de stagewinst pakken, voor Byron en Kevin Harvick.

In stage drie had Larson wederom stevig de touwtjes in handen, maar in de laatste vijftig ronden begon Harvick alsmaar dichterbij te komen. Nog eens tien ronden later ging de veteraan voorbij Larson, waarna hij een alsmaar ruimere voorsprong op wist te bouwen.

Tien ronden voor het einde was die voorsprong echter weg: Harrison Burton was gespind en de caution was een feit. Bijna iedereen kwam nieuwe banden halen, maar niet hetzelfde aantal: onder meer Larson en Byron gingen voor twee stuks, terwijl Harvick zes plekken inleverde, maar wel vier nieuwe banden had.

Bij de herstart behield Larson de leiding, maar het duurde niet lang: AJ Allmendinger en Ty Gibbs raakten los van elkaar in de problemen, caution. Bij de volgende herstart greep Byron de leiding en hij maakte het zeer overtuigend af, voor Blaney, Tyler Reddick en Larson.