Uitslag SC Heerenveen - Ajax

Ajax heeft geen fout gemaakt in de strijd om de landstitel. SC Heerenveen werd vanmiddag met 2-4 verslagen.

Ajax kende een uitstekende start van de wedstrijd. Na tien minuten viel de openingstreffer, Kudus. Een paar minuten later verdubbelde Álvarez de score en toen Bergwijn de 3-0 was na twintig minuten de wedstrijd al zo goed als beslist. Heerenveen-trainer Van Wonderen greep nog in de eerste helft in met een drievoudige wissel en dit leek al snel resultaat te hebben, Van Amersfoort scoorde vlak voor rust de 1-3.

Na rust trok Heerenveen de goede lijn door maar het was Ajax wat scoorde, Taylor maakte er 1-4 van. Verdedigend lieten de Amsterdammers de nodige steken van maar alleen Van Hooijdonk profiteerde hier een keer van, wat de eindstand op 2-4 bepaalde.