Roglic wint opnieuw in Tirreno-Adriatico en is nieuwe leider

Primoz Roglic heeft na de vierde etappe ook de vijfde rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Door de strakke tegenwind bleef het op de slotklim lang samen, waarna de Sloveen van Jumbo-Visma het in een sprintje afmaakte. Door de zege is Roglic ook de nieuwe leider in de Italiaanse rittenkoers.

Vandaag stond een bergetappe in de Tirreno-Adriatico op het programma met aankomst op de beklimming van Sassotetto. Voorafgaand aan de etappe werd de etappe ingekort met twee kilometer vanwege de strakke wind, maar dan nog was het op het einde nog steeds een klim van tien kilometer.

Onderweg controleerde Bora-hansgrohe de wedstrijd voor hun leider Lennard Känma en aan de slotbeklimming waren de vroege vluchters bijgehaald. Op de slotbeklimming van Sassotetto gebeurde er weinig tussen de favorieten vanwege de strakke kopwind, waardoor niemand een verschil kon maken. Toch deed Damiano Caruso een moedige poging door op vijf kilometer van de streep ten aanval te trekken. En de 35-jarige Italiaan nam een voorsprong van twintig seconden op de groep der favorieten, maar na een versnelling van Enric Mas werd Caruso weer bijgehaald. Mas nam zelf een kleine voorsprong samen met onder meer Mikel Landa, maar in de laatste kilometer kwamen ook de andere klassementsrenners aansluiten, waarna Primoz Roglic het in een sprintje bergop afmaakte en zijn tweede zege op rij boekte in Tirreno-Adriatico.

Door de zege pakte Roglic ook tien bonificatieseconden en nam daarmee de leiderstrui over van Lennard Kämna, die net buiten de bonificatieseconden viel met een vierde plaats. Zaterdag wacht opnieuw een lastige rit in de Italiaanse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com