Van Gerwen wint derde Premier League-avond op rij

In de M&S Bank Arena in Liverpool is alweer de zesde avond van de Premier League Darts afgewerkt. Wat gemiddeldes betreft was het in de breedte allemaal niet zo best, maar met name de finale maakte dat grotendeels wel weer goed.

Kwartfinales
Gerwyn Price en Peter Wright openden de avond en Wright, dit keer gooiend met een drietal bommetjes, opende erg sterk: 3-0. Op 5-2 liet hij drie matchdarts op dubbel-20 liggen, en daarna deed hij dat nog eens, waardoor Price zowaar terug kwam tot 5-5. In een ietwat dramatische laatste leg lieten beide heren flink wat kansen liggen, maar Wright maakte het tóch af: 6-5.

Michael van Gerwen begon vervolgens uitstekend tegen Jonny Clayton, die welgeteld één van de eerste vijf legs wist te winnen. De Welshman pakte er nog wel één, maar Van Gerwen maakte het verder bijzonder overtuigend af: 6-2.

Nathan Aspinall ging als een dolle van start tegen Chris Dobey: via een 143-finish en vier uit vier op de dubbels kwam hij al rap op 4-0. Dobey kwam vervolgens iets beter in zijn spel, maar Aspinall ging ook wat minder gooien en zo kwam Dobey terug tot 5-4. Aspinall werd weer op tijd wakker en met perfecte dubbels, zes uit zes, maakte hij het af: 6-4.

In een vrij gezapig duel tegen Dimitri van den Bergh kwam Michael Smith zonder al te grote problemen op een 3-0 voorsprong, maar met onder meer een prima 127-finish kwam de Belg weer een beetje terug in de wedstrijd: 3-2. Daar bleef het ook wel zo'n beetje bij en met 6-3 maakte Smith het niet al te boeiende duel af.

Halve finales
Van Gerwen begon beter aan de eerste halve finale dan Wright, die wel een prima 130-finish gooide. Daar bleef het echter bij en voor de Schot goed en wel met de ogen kon knipperen had Van Gerwen de finaleplek met een 6-1 zege te pakken.

Aspinall en Smith maakten er aanvankelijk bepaald geen spektakel van, het was wat gemiddeldes betreft zelfs geruime tijd een van de slechtste Premier League-wedstrijden ooit. Het niveau van Smith ging gelukkig nog wat omhoog en met 6-2 maakte Smith het af tegen Aspinall, die met 75,47 het laagste gemiddelde ooit gooide in de Premier League.

Finale
In de finale was het niveau beter dan het de hele avond geweest was: Van Gerwen en Smith maakten er een prima pot van, waarbij Smith - zonder succes - voor een 141-finish en een negendarter mocht gooien. De heren gingen gelijk op naar 4-4, maar vanaf dat moment begon Smith er toch wat meer te missen en met twee prima legs gooide Van Gerwen zijn derde opeenvolgende 'toernooizege' binnen: 6-4.