Bayern langs PSG naar kwartfinales Champions League, Milan schakelt Spurs uit

Voor de liefhebbers kijken we nog even naar de eerste vier achtste finales in de Champions League, die dinsdag- en woensdagavond afgerond werden met de returns. Het was allemaal niet al te verrassend, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Dinsdagavond had Benfica het niet al te moeilijk. De ploeg won in België eerder al met 0-2 van Club Brugge en thuis in Lissabon stond het bij rust alweer met 2-0 voor dankzij goals van Rafa Silva en Gonçalo Ramos. Diezelfde Ramos maakte er na rust 3-0 van, João Mario schoot een penalty binnen en David Neres tekende voor 5-0, waarna de jonge Nederlander Bjorn Meijer nog een beetje eer redde: 5-1.

Borussia Dortmund had thuis met 1-0 van Chelsea gewonnen, maar in Londen waren de rollen ietwat omgedraaid. Kort voor rust was Raheem Sterling trefzeker namens de Londenaren, kort ná de pauze mocht Kai Havertz aanleggen voor een penalty. Die ging mis, maar Danny Makkelie oordeelde dat de Duitse doelman van de lijn af was gegaan en dus mocht Havertz nog een poging wagen. Dat was succesvol en met een 2-0 zege ging Chelsea door naar de kwartfinales.

Woensdagavond speelde Tottenham Hotspur thuis tegen AC Milan en net als de eerste wedstrijd - 1-0 door een goal na zeven minuten - was dat wat goals betreft ook weer weinig boeiend: 0-0, met een met rood beloonde walgelijke zaagpartij van Spurs-speler Cristian Romero als dieptepunt.

Tot slot Paris Saint-Germain tegen Bayern München, dat in Parijs met 0-1 won. In München viel er een uur lang weinig te noteren, tot de score éindelijk geopend werd door Jean-Eric Maxim Choupo-Moting: 1-0. Serge Gnabry tekende een paar minuten voor tijd vervolgens voor het definitieve vonnis voor de Parijzenaren: 2-0.